nordic bemanning en rad vit

Välkommen till en trygg och pålitlig anställning

Som konsult hos oss kan du känna dig trygg. Vi är medlemmar i vår branschorganisation som innebär att du omfattas av kollektivavtal, en marknadsmässig lön och har en heltäckande försäkring. 

Till dig som är konsult

Två personer ser glada ut. Sitter vid ett bord.

Du är viktig
För oss är du det viktigaste vi har. Du är vår ambassadör och garanten för vår kvalité samt värderingar ute hos kunden.

Var flexibel
Därför är det viktigt att du är flexibel och anpassar dig efter kunden och de olika regler som gäller på den arbetsplats du befinner dig. Hör alltid med kunden vad som gäller med exempelvis lunchraster, fikapauser eller eventuella klädkoder. Se till att göra grunderna rätt så kommer du vinna mycket på det. Det vill säga kom alltid i god tid, var kommunikativ, flexibel och positiv.

Bygg förtroende
Håll ordning så att kunden får förtroende och tillit till dig. Det kommer du ha nytta av.

Trivsel
Vi vill att du mår bra och trivs på din arbetsplats. Är det något som inte är som det ska är det viktigt att det rapporteras till oss. Vi vill att du som en del av Nordic Bemanning ska trivas och ha rätt förutsättningar för att prestera på topp varje dag i ditt arbete.

Mer information
På denna sida hittar du allmännyttig information som vi hoppas hjälper dig i din vardag. Om du inte hittar det du söker eller har en fråga som inte finns behandlad här är du välkommen att kontakta närmsta kontor.

Vi finns här för dig!

Tidsrapportering

Som konsult är det ditt jobb att tidsrapportera all tid du arbetar.

Det är viktigt för att beräkna din lön och fakturera våra kunder. Vi rekommenderar att du registrerar din tid varje dag eller åtminstone i slutet av varje vecka innan du går på ledighet.

Utebliven tidsrapportering kan leda till att vi inte har möjlighet att betala ut din lön i tid.

Tidsredovisningssytem – Millnet
Vi använder ett molnbaserat verktyg för rapportering. Det fungerar i alla webbläsare och enheter.

För att se hur du rapporterar din tid kan du titta på vår instruktionsfilm.

 
Play Video about Klicka här för att se hur du tidsrapporterar

Lön

Din lön betalas ut den 25:e varje månad.
Om den 25:e infaller på en helgdag får du din lön närmaste vardag före. Lönen kommer med en månads fördröjning, vilket betyder att du får lön efter att månaden har avslutats. Din lönespecifikation skickas till dig några dagar före löneutbetalningen via Fortnox.

Ersättningar
Eventuell övertid och obekväm arbetstid regleras av kollektivavtalen. Om du vill veta vad som gäller för det specifika uppdraget du arbetar i, ber vi dig att kontakta närmaste kontor för mer information.

Uppsägning
Om du är anställd på visstid, som högst 6 månader, gäller en uppsägningstid på 10 arbetsdagar. För tillsvidareanställda är uppsägningstiden en månad.

Garantilön 
Är den lön vi betalar dig som konsult om du inte har något pågående uppdrag. För att ha rätt till garantilön krävs att du är tillgänglig för arbete och att du accepterar uppdrag som matchar din kompetens och arbetsområde. Vi behöver kunna nå dig under överenskommen tid, och det är ditt ansvar att vara tillgänglig. Om du inte är kontaktbar och inte återkopplar på meddelanden har du inte rätt till garantilön.

Frånvaro

Om du inte kan arbeta är det viktigt att du berättar det så snart som möjligt.

Sjukdom
Vid sjukdom meddelar du både kunden och oss på kontoret. Kunden behöver veta för att kunna planera om sin verksamhet, och vi som din arbetsgivare ansvarar för dig. Ibland kan det också vara nödvändigt att hitta en ersättare för att kunden inte ska hamna efter. Därför är det viktigt att vi får informationen.

Semester, vård av barn
När det gäller annan frånvaro som tandläkarbesök, vård av barn (VAB) eller semester, gäller samma sak. Eftersom vi är din arbetsgivare är det vi som bestämmer om du får ledigt eller inte. För att kunna fatta beslut behöver vi en skriftlig begäran om ledighet från dig.

Generellt sett kommer vi inte neka din begäran om din frånvaro är godkänd av våra kunder, om det inte finns speciella omständigheter.